26 Şubat 2011 Cumartesi

Uçak düştükten 10 dakika sonra!

Hollanda'da düşen THY uçağından sağ kurtulan hostes Perihan Özden, kazadan 10 dakika sonra çekilen ve yeni ortaya çıkan görüntülerde "ambulans nerede" diye yardım istiyor, henüz öldüğünü bilmediği arkadaşına "Murat Murat" diye sesleniyor.

Hollanda'da 25 Şubat'da meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasının 2. yıldönümünde ilk kez ortaya çıkan görüntüler yaşanan dehşeti gözler önüne seriyor. Uçağın düşmesinden 10 dakika sonra çekilen görüntülerde yaralılar uçağın çevresinde çığlıklar içinde yardım beklerken, yolcuların uçağın enkazından çıkmak için harcadıkları çaba görülüyor. Kazadan yaralı kurtulan hostes Perihan Özden, çığlık atarak "ambulans nerede?" diye bağırırken, kazada öldüğünü bilmediği arkadaşlarına seslenerek, yardım istiyor. Kazada hayatını kaybeden ikinci pilot Murat Sezer son anlarında 'neden beni kurtarmıyorsunuz' diyerek hostes Perihan Özden'den yardım istiyor. Özden ise, olayın şokuyla yine kazada hayatını kaybeden kabin arkadaşı Ulvi Murat Eskin'e seslenerek yardım istiyor.

Öte yandan, kazanın yıldönümünde Chicago'daki Eyalet Mahkemesi, uçak kazasında ölenlerin yakınları ve yaralı kurtulanların 'Boeing' aleyhine açtıkları milyon dolarlık tazminat davasını Mayıs ayının sonuna erteledi. Bu karararma Mahkeme, dolaylı olarak kazada yüzde 80 kusurlu bulunan Boeing firmasının davacılarla anlaşma yoluna gitmesi için süre tanıdı. Kazada yaralı kurtulan yolcular ise davanın bir an önce sonuçlanmasını bekliyor.

Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Schiphol Havaalanı'na 25 Şubat 2009 tarihinde iniş yaparken düşen THY'nin Tekirdağ isimli Boeing 737 - 800 tipi uçağının, kazadan 10 dakika sonra çekilmiş görüntüleri ilk kez ortaya çıktı. 9 yolcunun hayatını kaybettiği kazada acil kapısında oturan ve uçağın düşmesinin ardından kapıyı açarak dışarı çıkan İranlı yolcu tarafından çekilen ve kazanın 2. yıldönümünde ortaya çıkan görüntüler, yaşanan dehşeti gözler önüne seriyor.

YOLCULARIN ÇIĞLIKLARI DUYULUYOR
Görüntülerde uçağın düşmesinden 10 dakika sonra yolcular çığlıklar atarak uçaktan çıkmak için çaba sarf ediyor. Kazada yara almadan kurtulan yolcular tarafından dışarı çıkartılan yaralı yolcuların uçak enkazının çevresinde yardım bekliyorlar. Enkazın bulunduğu yerden çocukların da çıkartıldığı gözlenirken, enkazda sıkışan yaralı yolcuların da yardım sesleri duyuluyor. Yolculardan bazılarının yakınlarını uçak enkazında aradıkları gözlenirken, bazı yolcuların ise 'uçak patlayacak uzaklaşın' dedikleri görüntülerde yer alıyor.

ÖLDÜĞÜNÜ BİLMEDİĞİ ARKADAŞINDAN YARDIM İSTİYOR
Kazada kolu kırılan hostes Perihan Özden, kazadan hemen sonra ikinci pilot Murat Sezer'in yanına gidiyor. Murat Sezer'in ölmeden önce 'kurtarın beni, yardım edin' sözleri üzerine hostes Perihan Özden, çığlıklar atarak 'ambulans yok mu' diye bağırıyor. Yine görüntülerde kolu kırık halde kabin memuru arkadaşlarına seslenen hostes Perihan Özden, uçağın kanat kısmına gelerek, öldüğünü bilmediği kabin memuru arkadaşı Ulvi Murat Eskin, 'Murat Murat' diye sesleniyor. Gözyaşı içinde çığlıklarla yardım isteyen hostes Perihan Özden, uçak enkazının önünde acıya daha fazla dayanamayarak yere yığılıyor.

BOEİNG ANLAŞMA YOLUNA GİTMELERİ İÇİN DAVAYI MAYIS AYINA ERTELEDİ
Öte yandan kazazedeler ABD Chicago eyaletinde 'Boeing' firması aleyhine açtıkları tazminat davasının bir an önce sonuçlanmasını bekliyor. Kazada yüzde 80 oranında suçlu bulunan 'Boeing' firması hakkında, kazada ölen 9 yolcunun yakınları dahil toplam 135 kişi tazminat davası açtı. Chicago Eyalet Mahkemesi'den geçtiğimiz günlerde görülen milyon dolarlık davayı Mayıs ayının sonuna erteledi. Bu karar ile mahkemenin dolaylı yolla Boeing firmasının yolcularla anlaşma yoluna gitmesi için Mayıs sonuna kadar süre tanımış oldu. Eğer bu süre içinde herhangi bir anlaşma olmazsa dava devam edecek. -Habertürk-

Siz de diğerleri gibi İngilizce konuşabilirsiniz. Nasıl mı ? Tıklayın ! var addthis_pub = 'tayfunsalci'; var addthis_localize = {share_caption:'Paylaş', email_caption:'Arkada?yna Gönder!', email:'E-posta', print:'Yazdyr', favorites:'Favoriler', more:'• daha...'};


View the original article here


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder