26 Şubat 2011 Cumartesi

Hocalı katliamında ölenler Hollanda'da anıldı

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 1992 yılında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen katliamda hayatlarını yitirenler, Hollanda'da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Lahey'de "Hocalı Soykırım Anıtı" önünde düzenlenen anma programına, Azerbaycan'ın Lahey Büyükelçiliği 1. Katibi İlhan Askerov, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği 2. katibi Muammer Hakan Cengiz, Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın'ın yanı sıra çok sayıda Türk ve Azeri vatandaşı katıldı.

Ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarını taşıyan katılımcılar anıta kırmızı karanfiller bırakarak saygı duruşunda bulundu. Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından yapılan konuşmalarda, 19 yıl önce hayatını kaybedenler rahmetle anılırken, katliamın sorumluları lanetlendi.

Katılımcılar daha sonra Lahey Adalet Divanı Başkanlığına, Azerbaycan topraklarındaki Ermeni işgalinin sona erdirilmesi, Hocalı katliamının Avrupa'da tanınması ve katliamdan sorumlu olanların yargı önüne çıkarılması taleplerini içeren bir mektup sundu.

Hocalı'da 19 yıl önce meydana gelen soykırımda binlerce kişinin hunharca öldürüldüğünü belirten İlhan Aşkın, bundan sonra artık göz yaşı dökmeyeceklerini, meselenin uluslararası alanda gündeme gelmesi için çaba harcayacaklarına işaret etti. Soykırımın tüm dünyada tanınması gerektiğini kaydeden Aşkın, Lahey Adalet Divanı Başkanlığına sundukları mektubun da bunu içerdiğini söyledi.

Siz de diğerleri gibi İngilizce konuşabilirsiniz. Nasıl mı ? Tıklayın ! var addthis_pub = 'tayfunsalci'; var addthis_localize = {share_caption:'Paylaş', email_caption:'Arkada?yna Gönder!', email:'E-posta', print:'Yazdyr', favorites:'Favoriler', more:'• daha...'};


View the original article here


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder