26 Şubat 2011 Cumartesi

Bu hafta vizyona girenler

Türk sinemaseverler, bu hafta 5 yeni filmle buluşacak.

Tony Goldwyn'un yönettiği ve Hilary Swank, Sam Rockwell, Juliette Lewis, Bailee Madison, Minnie Driver, Ari Graynor, Don Cochran, Doug Hamilton, Eddie Huchro, Jake Andolina, Lisa Gaulzetti, Matt Hollerbach, Max Bassett, Scott Philyaw, Victor Pytko gibi oyunların oynadığı "Conviction" dram ve gerilim sahneleriyle dikkat çekiyor.

Filmin konusu şöyle:

"1983'te Kenneth Waters isimli bir adam tutuklanır... Kardeşi olan Betty Anne Waters ise kocasından boşanmış, iki çocuklu işsiz bir annedir... Fakat kardeşinin masum olduğunu düşünen Betty bunu kanıtlamak ister ve cinayet davasından yargılanan kardeşini temsil etmek için hukuk fakültesine başlar..." 

Paul Haggis'in yönettiği Russell Crowe, Liam Neeson, Elizabeth Banks, Olivia Wilde, Jonathan Tucker, Brian Dennehy, RZA, Lennie James, Denise Dal Vera, Tyrone Giordano, Aaron Bernard, Allan Steele, James Francis Kelly III, Jason Beghe, Michael Buie, Moran gibi oyuncuları yer aldığı "The Next Three Days" gerilim, suç, romantik sahneleriyle akıcı ve zamanın nasıl geçtiğini farketmeden izlenerek dikkatleri üzerine çekti.

Filmin konusu ise şöyle:

"Mutlu bir evlilik sürdüren John ve Laura çiftinin hayatı, genç  kadının bir cinayet soruşturmasında tutuklanması ile alt üst  olur.

Laura her ne kadar masum olduğunu söylese de, hapis  cezasına çarptırılır. Laura'nın masumiyetinden şüphe etmeyen  John, ailesini bir arada tutmaya çabaladığı kadar, karısının  olayla ilgisi olmadığını kanıtlamak için tüm ipuçlarının  peşinden gider.  Laura'nın suçu en son çıkarıldığı mahkemede onanır. İntiharın  eşiğine gelen Laura'yı kurtarmak için John'un elinde tek bir  çare kalmıştır: Karısını hapishaneden kaçırmak."

Özcan Deniz'in yönettiği ve oynadığı ve Ayşen Gruda, Deniz Çakır, Cezmi Baskın, Naz Elmas, Barış Falay, Özcan Deniz, Janset Paçal, Ragıp Savaş, Fatma Toptaş, Erdem Akakçe, Mehmet Ulay, Aliye Uzunatağan, Mehmet Aslan (1974), Altuğ Yücel, Atakan ılgazdağ, İsmail Düvenci gibi ünlü oyuncuların da yer aldığı "Ya Sonra" filmi romantik, komedi, dram sahneleriyle seyirciye film tadında heyecan yaşatıyor.

Filmin konusu:

"Özcan Deniz Didem'le evliliğinin yedinci yılını yaşamaktadır. Birkaç ticari denemesi olmuş ama başaramamış ve boyunun ölçüsünü almıştır.

Veterinerliğe devam etmektedir. Arkadaşlarıyla vakit geçirmek, maça gitmek, müzikle uğraşmak ve ara da sırada hep beraber dışarı çıkmak haricinde hayatın rutin akışına kendini kaptırmıştır. Ama bencilliği ve hep arkasından sürüklediği karısının uyarılarını dikkate almaması kabusu olacaktır…

Karısına olan aşkını hatırlaması için büyük bir sarsıntı onu beklemektedir.

YA SONRA?..

MUTLU SONLA BAŞLADI HER ŞEY...

Bir varmış, bir yokmuş ile başlayan masallardaki gibi yaşayan iki aşık...

Unutulmayan o ilk dokunuş, asla yeri dolmayan sözcüklerin bir bir aşka gelişi ve göz göze
geçen gecelerin sonunda; aşk masalının mutlu kahramanları oldular.

Uyuyan Güzel ve Beyaz Atlı Prens gibi, Külkedisi ve hayalindeki sevgilisi gibi... Onlar da
evlendiler.
Peki, mutlu sona ulaşanlar, hep mutlu yaşarlar mı?

Gerçeğe dönüşen hayaller değerini yitirdiğinde, Uyuyan Güzel hiç uyanmamayı dilemiş
olamaz mı?

Mutluluk; masalın bittiği yerde son bulur.

Masalları kıskandıracak bir aşk yaşadılar, kimsenin hayal edemeyeceği kadar çok
istediler ve ; evlendiler. Ama bilmedikleri bir şey vardı: Biten bir masaldan geriye
kalan, hayatın gerçekleri olacaktı...

Masallara bakılırsa sona geldiler...

Ve işte; bu MUTLU SONLA BAŞLADI HER ŞEY...

YA SONRA?.."

Joel Coen, Ethan Coen kardeşlerin yönettiği ve Matt Damon, Barry Pepper, Jeff Bridges, Josh Brolin, Domhnall Gleeson, Hailee Steinfeld, Paul Rae, Leon Russom, Bruce Green, Candyce Hinkle, Dakin Matthews, Ed Corbin, Elizabeth Marvel, Jarlath Conroy, Roy Lee Jones gibi oyuncuların oynadığı "True Grit" filmi dram ve macera sahneleriyle dikkat çekiyor.

Filmin konusu şöyle:

"Charles Portis'in 1969 tarihli ilk filmin de uyarlandığı romanından tekrar uyarlanacak filmde, babasının bir cinayete kurban gitmesinin ardından işe “gerçekten yürekli” bir yardımcı olan Tom Chaney’i alan ve babasının katilini bulmayı kafaya koyan 14 yaşındaki çiftçi kızı Mattie Ross’un hikayesi anlatılacak."

Darren Aronofsky'nin yönettiği ve Natalie Portman, Winona Ryder, Mila Kunis, Vincent Cassel, Sebastian Stan, Toby Hemingway, Janet Montgomery, Barbara Hershey, Ksenia Solo, Tim Lacatena, Kristina Anapau, Christopher Gartin, Matthew Nadu, Abraham Aronofsky, Adriene Couvillio gibi oyuncuların oynadığı "Black Swan" filmi dram, gerilim, gizem sahneleriyle Natalie Portman'ın karanlık dünyasını çok iyi bir şekilde anlatıyor.

Filmin konusu:

"Nina (Portman), New York’ta yaşayan çok yetenekli bir balerindir ve hayatında çoğu balerin için de olduğu gibi dansetmekten başka bir şey yoktur.

Eski bir balerin olan ve bu konuda çok hırslı olan annesi Erica (Hershey) ile yaşamaktadır. Oyun yönetmeni Thomas Leroy (Cassel) KUĞU GÖLÜ’nün baş balerini Beth MacIntyre (Ryder) yeni sezonda değiştrimeye karar verir ve ilk tercihi de Nina’dır. Balenin saf ve zarif Beyaz Kuğu ile şehvetin temsilcisi Siyah Kuğuyu aynı anda canlandırabilecek birine ihtiyacı vardır. Fakat Nina’yı bekleyen bir yeni bir rakip vardır, ve o da Leroy’u etkilemeyi başarmıştır. Nina Beyaz Kuğu rolüne her ne kadar uysa da Lily de Siyah Kuğu’nun tam karşılığıdır. İki genç dansçı arasındaki rekabet garip bir arkadaşlığa dönüşürken Nina da kendi karanlık tarafıyla haşır neşir olmaya başlamıştır – onu mahvedebilecek türden bir kayıtsızlık. "

stargazete.com
mkara@stargazete.com
kkara.murat@gmail.com

Siz de diğerleri gibi İngilizce konuşabilirsiniz. Nasıl mı ? Tıklayın ! var addthis_pub = 'tayfunsalci'; var addthis_localize = {share_caption:'Paylaş', email_caption:'Arkada?yna Gönder!', email:'E-posta', print:'Yazdyr', favorites:'Favoriler', more:'• daha...'};


View the original article here


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder