26 Şubat 2011 Cumartesi

Arsasını barındığı kuruma bağışladı

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Sivas İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevinde kalan 81 yaşındaki Dürdane Ercanlı, 116 metre karelik arsasını barındığı kuruma bağışladı.

Ercanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk evliliğinden 3 kızı olduğunu, bu kızlarından birinin bir süre önce vefat ettiğini söyledi. İkinci evliliğinden çocuğu olmadığını anlatan Ercanlı, ikinci eşinin 1992 yılında vefat ettiğini, eşinin vefatının ardından kızlarının yanında senelerce kaldığını, 3 yıl önce de huzurevine yerleştiğini kaydetti.

Huzurevinde çok rahat olduğunu ifade eden Ercanlı, ''Huzurevi yetkililerinden ve çalışanlarından Allah razı olsun. Burada hiçbir sıkıntım yok, her türlü ihtiyacımı yerine getiriyorlar. Burada çok rahatım, çok memnunum'' dedi.

Evli olan kızlarının maddi durumlarının iyi olduğunu belirten Ercanlı, Akdeğirmen Mahallesindeki eski evleri yıkıldıktan sonra boş kalan 116 metre karelik arsasını Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışladığını söyledi.

Bu arsanın yarı hissesinin babasından kalma, diğer yarı hissesinin ise ikinci eşinden kalma olduğunu anlatan Ercanlı, kızlarının ise babalarından kalma evden hisselerine düşen payı aldığını belirtti.

Kızlarının yanında senelerce kaldığını, ancak rahat edemediğini ifade eden Ercanlı, ölen kızının eşi sayesinde huzurevine yerleştiğini belirterek, ''Kalan malımı da buraya bağışladım. Orayı çocuk evi yapacaklarmış, ona da çok sevindim. Onun için de çok teşekkür ederim. Öldükten sonra da inşallah oraya yaşlı ve çocuk evi yaparlar'' diye konuştu.

Böyle bir bağışta bulunmanın kendisi açısından çok güzel bir duygu olduğunu belirten Ercanlı, birkaç gün önce huzurevi sakinleri olarak ziyaret ettikleri Vali Ali Kolat'ın kendisine teşekkür ettiğini ifade ederek, ''Valimizle sohbet ettik, birlikte fotoğraf çektirdik, bunlar benim için büyük bir şeref'' ifadelerini kullandı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve huzurevi yetkilileri de Ercanlı'nın bu bağışının çok anlamlı ve örnek bir davranış olduğunu belirtti.

Ercanlı'ya teşekkür eden yetkililer, Milli Emlak aracılığıyla bağışlanan bu arsanın Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun yuva ve yurtlarında kalan çocukların yararına kullanılacağını, noterde yapılan protokolde de bu yönde bir not düşüldüğünü kaydetti.

Yetkililer, arsaya gelecekte yapılması düşünülen binadaki bir dairenin ''Sevgi Evleri Projesi'' kapsamında çocuk evi olarak kullanılmasının planlandığını belirtti.

Siz de diğerleri gibi İngilizce konuşabilirsiniz. Nasıl mı ? Tıklayın ! var addthis_pub = 'tayfunsalci'; var addthis_localize = {share_caption:'Paylaş', email_caption:'Arkada?yna Gönder!', email:'E-posta', print:'Yazdyr', favorites:'Favoriler', more:'• daha...'};


View the original article here


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder