10 Mart 2011 Perşembe

Hocalı katliamı protesto edildi!

Anma töreninde öğle namazının okunmasıyla yüzlerine maske takan onlarca Azeri öğrenci, yere yatarak katliamı protesto etti.

Özge EĞRİKAR / AHT

Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 613 kişinin katledilmesi olayının 19. yıldönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda protesto gösterisi yapıldı. Azerbaycan Birlik Teşkilatı tarafından gerçekleşen eyleme Türkiye'de okuyan Azerbaycanlı yüzlerce öğrenci destek verdi. Öğrenciler katliamda ölen 613 kişiyi sembolize ederek ilginç gösteriler gerçekleştirdi. Ilk olarak yüzlerine maske takan öğrenciler öğle namazının okunmasıyla bir anda kendilerini yere attılar. Yağmura aldırış etmeden yerde kalan gençler ezanın bitmesiyle tekrar hayata döndüler. Öğrencilerin bu eylemini vatandaşlar büyük ilgiyle izledi.
Eylemde grup adına basın açıklaması yapan Nuran Kerimov, Hocalı katliamında ölenleri anmak için toplandıklarını belirterek, Ermeni güçlerinin Azerbaycan'ın Hocalı kentinde insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen cinayetler işlediğini söyledi.

Kerimov, Ermenilerin, sivil, eli silahsız Azerbaycan Türkleri, çocuk, kadın, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan katlettiğini söyleyerek, "Bu vahşeti kınamak için Azerbaycan Birlik Teşkilatı'nın öncülüğünde Taksim Meydanında bir araya gelerek Türkiye'de okuyan Azerbaycanlı gençler olarak 613 şehidin sembolü olarak aynı anda yere yattık. Azerbaycan Birlik Teşkilatı ve gençlik olarak dünya kamuoyuna sesleniyoruz. 87 yıl öncesinin olaylarıyla ilgilenme cesaretini gösterenler, Ermenilerin çok yakın geçmişimizde Karabağ'da yaptıkları vahşeti neden görmüyorlar. Katliamın 19. yıl dönümünde yaşamlarını yitiren soydaşlarımıza Allah'tan rahmet ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Azeri öğrenciler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.


View the original article here


This post was made using the Auto Blogging Software from WebMagnates.org This line will not appear when posts are made after activating the software to full version.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder